Mamillatatuoinnit

Mamillatatuointi eli areolatatuointi tarkoittaa nännin ja nännipihan tatuoimista pysyvästi leikkausoperaation jälkeen. Tatuoinnilla jäljitellään jo olemassaolevaa nänniä. Jos molemmat rinnat on leikattu, voi asiakas itse vaikuttaa nännipihan ulkonäköön.

Nännejä voidaan myös muokata asiakkaan toivomalla tavalla oli rinta leikattu tai ei. Voimme tatuoida leikkaamatonta rinnan aluetta sekä omaa nänniä ja siten saada kokonaisvaltaisesti parannettua symmetriaa.

Jos asiakkaalla on sileä iho rinnan päällä eikä nänniä ole rakennettu kirurgisesti, voidaan nänni sijoittaa rintaan mihin kohtaan tahansa. Jos nännirekonstruktio on tehty kirurgisesti, sijoitetaan nännit plastiikkakirurgin konsultoinnin mukaisesti.

Malli suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Hoitotatuoinnilla pyrimme aina luonnolliseen lopputulokseen, joka ei näytä tatuoinnilta. Rintarekonstruktion jälkeen tatuointi viimeistelee rinnan ja nostaa itsevarmuutta ja minäkuvaa. 

Mamillatatuoinnit voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki korjaustoimenpiteet on ohi. Arpien häivyttämistä suositellaan odottamaan, kunnes arvet ovat parantuneet ja iho arpien päällä vahvistunut. Tämä on aina hyvin yksilöllistä.

Mamillatatuoinnit ja arpirekonstruktiot vaativat aina vähintään kaksi hoitokertaa. Toinen hoitokerta voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun iho hoidettavalta alueelta on parantunut ja iho uusiutunut. Hoitokertojen väli on noin 6 viikkoa.  Ihoaluetta täytyy hoitaa paranemisen aikana suihkuttelemalla ja rasvaamalla ihoa säännöllisesti niin, ettei paksua rupea synny, vaan iho uusiutuu tasaisesti. Hyvällä jälkihoidolla saadaan paras lopputulos.